četvrtak, 8. listopada 2015.

Joker is the King, but I am the Queen

Dobra večer drage moje :)

Svake godine se iznimno radujem listopadu i prilici da se transformiram u neke od mojih omiljenih likova povodom Halloween-a. Prije svega, moram se ograditi da se netko ne bi slučajno uvrijedio jer sam primjetila da stavovi o toj temi još uvijek variraju. Može se govoriti o tome kako se društvo amerikanizira i kako to prije 20 godina nije bio kod nas običaj, a može se govoriti kako je i kod nas postojao običaj ''Babe Luce''. Ja ću samo reći da je meni ovo doba godine iznimno zabavno i zanimljivo i da kao i blogerica obožavam svaku priliku u kojoj se mogu kreativno izraziti.

Moje odbrojavanje je već počelo u rujnu, jer sam znala već tada na koji ću se lik prvi baciti. Mogla bih se sada upetljati u iscrpnu i dugotrajnu analizu toga da li sam sklonija Marvelovom svijetu ili DC universu, ali s obzirom da to nije primarno za ovaj post ... Neću vas izlagati toj torturi. Stripove kao i sve njihove junake volim još od najranijih dana. Bili to  Garfield, Peanuts, Batman, Iron Man, Superman, Zagor ili kasnije u nešto starijoj fazi Alan Ford ... Sasvim sporedno. Međutim, kad su stanovnici Gotham grada u pitanju, jedan ženski lik me uvijek iznimno, iznimno privlačio i u meni izazivao pozitivnu ciku i vrisku kao da mi je 8 godina. :D I unatoč što biste zahvaljujući mojoj boji kose i deficitu junakinja s crvenom kosom mogli pretpostaviti kako se radi o Poison Ivy, ona se ipak nalazi na drugom mjestu. (da se razumijemo obožavam ju također :D) Ali zvijezda ovog posta će biti kraljica anti-junakinja. Jedna i jedina ... miss Harley Quinn. Što se tiče izgleda ove posebne, luckaste i opasne mlade dame njezin lik se mijenjao ovisno o relaunchovima stripova. Kako sam ja jako, jako uzbuđena zbog filma Suicide Squad gdje će Harley utjeloviti božanstveno spektakularna Margot Robbie, odlučila sam kako ću ovog puta utjeloviti njezinu verziju Harley. Odnosno Harley kakvu će ona utjeloviti. Besides, Joker u tom filmu će biti Jared Leto. Need I say more?

Ukratko o liku, just in case da vas zanima više. :)

Harley Quinn, ili Dr. Harleen Frances Quinzel pojavljuje se prvi put 1992. godine. Uvedena je kao partnerica u zločinu, ali i privatno Batmanovom ''najdražem'' rivalu Jokeru. Bila je iznimno bliska i s ranije spomenutom Poison Ivy i tu leži priča kako je stekla imunitet na mnoge otrove i toksine.

Neću vas gnjaviti previše, kako mi ne bi usnuli usred posta. Ali, ako vas imalo zanima comic world, Harley je definitivno jedan od zanimljivijih stvorenih ženskih likova.



Ova transformacija mi je bila strašno uzbudljiva, ali i zahtjevna. Koliko ste se već upoznali s mojim likom i djelom, jasno vam je kako na prvi pogled nas dvije i nemamo baš puno toga zajedničkog. :D Što se mog fizičkog izgleda tiče, kao i modnog opusa, ja sam klasična djevica koja voli da joj je u pravilu ''svaka dlaka na svom mjestu'' i unatoč povremenom izletu u neke druge stilove, pretežito sam vjerna tom nekom ženstvenom, elegantnom looku kojem crpim inspiraciju iz 40-tih i 50-tih godina. Ako ste vidjeli kako će Harley izgledati u ovom filmu, jasno vam je zašto je to veliki ''gap'' kojeg treba preskočiti. :D

Za slučaj da niste vidjeli, prilažem vam fotkicu ispod. :)



Kod ovog Halloween look-a stvarno sam se željela udaljiti od neke svoje vlastite ''sigurne'' zone ili zone udobnosti, maksimalno se distancirati od Dunje te približiti liku i viziji Harley. Pri kraju, kada sam pogledala svoj odraz u ogledalu, lecnula sam se na trenutak i pomislila : ti nisi normalna xD Ali istovremeno sam bila stvarno sretna jer sam uložila puno truda u skupljanju svih potrebnih rekvizita i zadovoljna sam konačnim rezultatom. Koliko sam bila dobra ili ne kao Harley, taj sud naravno prepuštam vama. :) Ja sam svoj zabavni dio posla odradila.

A sada ... Neka igre započnu. Dunju od ovoga trenutka možete zaboraviti, jer je Harley zavladala kako tipkovnicom, tako i ulicama. Vinkovci su postali Gotham City na nekoliko sati, a Batman je nestao bez traga. Joker i ja smo ipak deadly two s kojima se treba oprezno konfrontirati :D




















                                                               Korišteni proizvodi :
                                                          
                                                         Bourjois 1,2,3 Perfect , 51 - Light Vanilla
                                                         The Balm - Mary-Lou Manizer
                                                         H&M - Make me blush blusher, 16 - Sweet Rose
                                                         bpretty mono sjenilo - Coral Reef
                                                         Maybelline Master Precise Liquid Eyeliner
                                                         Make up Revolution - Give them Nightmares
                                                         Make up Revolution - Welcome to the Pleasuredome
                                                         L'Oreal  Exclusive Pure Reds - Julianne's Red
                                                         



I to je bilo to za večeras dragi moji. Molim vas podijelite sa mnom svoje mišljenje. Volite li se vi šminkati u svoje strip, filmske ili ostale junake? Kako vam se svidjela Harley? I sve related što vam padne na pamet. <3 Charlie je bio presretan kad je shvatio da je ova verzija moje malenkosti bila tek privremenog karaktera.


Laku noooooć :*

4 komentara:

  1. Ajme Dunja, koliko si truda uložila, koliko si se posvetila detaljima, preodlično! A Batman majica je urnebes! :)))
    Molim sad i Poison Ivy :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga moja Jo hvalaaaa <3 stvarno je bio proces :DDD drago mi je što ti se sviđa. Ivy is next, I promise :*

      Izbriši
  2. Awesome job! Odlično izgledaš u ulozi Harley ;)

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...